RPAS drone inspectievluchten

U kan ons inhuren om inspectievluchten uit te voeren, in dit pakket zitten de aanvraag voor een vlucht, huur van een professioneel toestel aangepast aan de aard van de inspectie en de huur van een piloot met cameraman. Eventuele nabewerking van foto/film behoort ook tot de mogelijkheden. Indien u een inspectie wenst met een volledig gedetailleerd inspectierapport werken we hiervoor nauw samen met IVT inspections NV.
Onze piloten zijn VCA gecertificeerd.

VCA certificaat

Momenteel kan er alleen voor wetenschappelijke doeleinden of testen van software en payload gevlogen worden mits toelating van het DGLV (Directoraat Generaal Luchtvaart) en dit na goedkeuring van de aanvraagprocedure.  Overheden kunnen al wel gebruik maken van de drones. De wetgeving zou eind 2015 rond moeten zijn zoals vooropgesteld door minister van mobiliteit Galant. (update: begin April 2016)
Het KB is afgewerkt op 31/03/2015 en zal nu voorgelegd worden aan de Gewesten, Raad van State en de Europese Commissie. Voor overdekte vluchten zoals tankinspecties en koeltorens is geen toelating nodig en mag er vrij gevlogen worden.

RPAS onderhoud en reparatie

In onze werkplaats beschikken we over het materiaal en kennis om onderhoud en reparaties zelf uit te voeren. Bij aankoop van een toestel is er ook een onderhoudscontract beschikbaar dewelke nodig is om alle software updates uit te voeren en om 6-maandelijks een visueel en technisch nazicht te doen.

RPAS opleidingen

In samenwerking met een partner kunnen we theoretische en praktijk opleidingen aanbieden met het oog op het behalen van een officiële vlieglicentie  in de Provincie Antwerpen. De opleidingen vinden plaats te Brasschaat.

Share this: