De Elios Flyability drone is de eerste professionele drone voor indoor inspecties in besloten ruimtes, de drone geraakt ook op plaatsen waar een conventionele drone niet bij kan zonder schade aan te richten aan de propellers of de asset zelf, bijvoorbeeld tussen pijpleidingen of racks.

De beschermende kooi van de Elios Flyability drone beweegt onafhankelijk van de drone zodat de drone steeds stabiel blijft terwijl de kooi roteert, de carbon vezel structuur kan aanvaringen met obstakels weerstaan tot 15km/u. De beschermende kooi meet net geen 400mm waardoor de Elios Flyability drone door de meeste standaard mangaten kan gemaneuvreerd worden.

Met de Elios Flyability drone kan men perfect vliegen in complete duisternis, hiervoor zijn er boven- voor- en onderaan hoge capaciteits LEDs voorzien met een totaal van 28W om te kunnen navigeren in ruimten waar geen verlichting is voorzien. De lichtsterkte kan vanaf de besturing geregeld worden.

De RGB camera beschikt over 1920×1080 pixels @ 30fps FHD video en een 160 x 120 pixels FLIR warmtecamera. De beelden van de RGB camera worden in real time doorgestuurd naar het grondstation van de piloot en cameraman. De beelden van de warmtecamera worden on board opgeslagen.

De Elios Flyability drone is spatwater dicht en stofdicht en kan temperaturen aan van 0°C tem 50°C tijdens indoor drone inspecties.

indoor drone inspectie
Indoor inspectie van een 70 meter lang inlaatkanaal bij Arcelor Mittal Gent, dit kanaal werd voor het eerst in 50 jaar geïnspecteerd.

Stellingen plaatsen binnenin was zo goed als onmogelijk vanwege de complexe structuur en was hierdoor ook veel te duur.

Deze inspectie nam 6u tijd in beslag en werd uitgevoerd met de Elios drone die speciaal ontworpen is voor indoor inspecties.