Amazon werkt aan zwerm van drones in grote steden

aerialsoluti Geen categorie

De internationale webwinkel Amazon werkt aan een nieuwe manier om snel pakketjes af te kunnen leveren aan de hand van drones. Amazon heeft onlangs nieuwe patenten ingediend, waaruit duidelijk wordt dat het bedrijf een centrale ‘bijenkorf’ wil ontwikkelen, waaruit drones gemakkelijk naar de klant te sturen zijn.

 

De drones zijn volledig autonoom en moeten om die reden binnen het bereik van de klant zijn. De bijenkorven zijn voorlopig alleen bedoeld voor grote steden.

 

Bijenkorf voor drones

Amazon zou werken aan een zogenaamde bijenkorf waaruit verschillende drones bestuurd kunnen worden. Het bedrijf werkt al langer aan aflevering aan de hand van drones. Het probleem is dat de huidige sorteercentra niet in het centrum van de grote steden, maar erbuiten gevestigd zijn. Daardoor komt de reikwijdte van de drone in gevaar. Om die reden dient het bedrijf nu een paar patenten in, waaronder een enorme bijenkorf in het hart van de stad.

 

Het zou gaan om een hoog gebouw dat centraal in de stad wordt gevestigd. Drones vliegen dan in- en uit. Binnenin het centrale gebouw worden eerst de pakketjes klaargemaakt, waarna ze meteen worden opgepikt door een drone en naar de klant worden verstuurd. Er zijn wel een aantal praktische problemen bij dit idee: een drone produceert over het algemeen vrij veel geluid. Het geluid van honderden drones kan dus zorgen voor problemen in de omgeving. Ook daar heeft Amazon aan gedacht: het bedrijf wil dit probleem op zien te lossen door de rotoren van de drones te voorzien van speciale geluiddempende veren.

 

Daarnaast is er een gevaar dat defecte drones op straat uit kunnen vallen en bovenop winkelend publiek terecht kan komen. Ook hiervoor heeft Amazon een oplossing bedacht: het bedrijf werkt aan een systeem met extra motoren, die de vlucht over kunnen nemen als de eerste motor blijkt te falen. Een ander probleem is een logistiek probleem. De meeste verdeelcentra zijn groot en laag en liggen om een belangrijke reden niet in een stadscentrum. Het is namelijk niet ideaal voor vrachtwagens om op deze manier de centra te bevoorraden. Het leveringsprobleem wordt weggenomen, maar het magazijn moet ook bevoorraad worden. Dat is minder eenvoudig als ‘de bijenkorf’ in een centrum staat.

amazon bijenkorf drones

Voorlopig slechts een idee

Voorlopig is de dronebijenkorf van Amazon alleen nog maar een patent. Het zal nog wel even duren totdat het mogelijk is pakketjes te leveren met drones. Steden stellen flinke veiligheidseisen aan dergelijke plannen. Bovendien zijn in sommige landen het gebruik van autonome drones verboden.

Share this: