leger aankoop drones

Aankoop drones Belgisch Leger

aerialsoluti nieuws

De Belgische Defensie heeft een open meerjarige overeenkomst gesloten met Aerialsolutions voor de aankoop en onderhoud van Commercial Of The Shelf (COTS) drones en de opleiding van een naar schatting 60-tal drone operatoren. Een eerste batch van een 25-tal drones werden reeds geleverd.

Deze COTS drones hebben als doel om te onderzoeken hoe drones geïmplementeerd kunnen worden in de structuur van Defensie alsook het verkennen van de verschillende toepassingen waarin drones een ondersteunende rol kunnen gaan spelen. Ook bij buitenlandse strijdkrachten worden kleinere drones reeds ingezet voor verkenningsopdrachten. Zo heeft Frankrijk recent een deal van $89m  gesloten met FLIR voor de levering van micro drones.

Aerialsolutions, gelegen in het Antwerpse is sinds 2013 een leverancier van professionele drone systemen waaronder DJI Enterprise, Flyability en FLIR. Ze leveren uitsluitend aan KMO, industrie en overheid.

De drone economie groeit gestaag in België en met de aankomende  Europese regelgeving zullen er meer toepassingen doorontwikkeld worden zoals bijvoorbeeld in de landbouw en de logistieke sector waarbij momenteel het sproeien en vervoeren van goederen nog verboden zijn.

http://www.standaard.be/cnt/dmf20190226_04210221

Share this: