DJI levert 1000 drones voor construction gigant Komatsu.

aerialsoluti nieuws

Het lijdt geen enkele twijfel dat drones een hoge ROI in de bouwsector bieden. Maar deze traditionele sector is een trage leerling op gebied van drones in de werkomgeving. Nu heeft de nummer 1 in drones DJI en het drone-databedrijf Skycatch een deal gemaakt om 1.000 high precision drones te leveren aan de bouwgigant Komatsu.

Het is een grote stap voorwaarts voor de commerciële toepassing van drones. “Dit is de grootste commerciële drone-order uit de geschiedenis”, zegt DJI. “Elke drone wordt geproduceerd door DJI en uitgerust met gespecialiseerde Skycatch-technologie. Het is de eerste keer dat DJI een aangepaste drone voor een partner maakt.”

Komatsu is voorstander geweest om te innoveren in de bouwsector. Nu ontwikkelt Komatsu naast kiepwagens en graafmachines ook onbemande en autonome voertuigen voor bediening op afstand op gevaarlijk terrein. Ze introduceren technologie om met minimale input en kennis de apparaten te kunnen bedienen. Dronetechnologie gebruiken is een logische stap om verder uit te bouwen.

DJI legt de werking op de jobsite uit:

“De drone van Skycatch Explore1 vliegt autonoom over bouwsites om uiterst nauwkeurige 3D-plattegronden en -modellen te maken en worden op Komatsu-sites ingezet. Deze gegevens zullen worden gebruikt voor de nieuwe Komatsu Smart Construction dataservice die het mogelijk maakt om gerobotiseerde bulldozers autonoom te laten graven volgens de instructies in digitale bouwplannen. ”

“Het uitvoeren van terrein opmetingen met een drone duurde vroeger uren. Door de Explore1 te implementeren, kunnen gebruikers echter snel en gemakkelijk opmetingen verrichten. Nu is het mogelijk om dagelijks met de drone op te volgen. Opstijgen, landen en de vluchtroute-instellingen zijn allemaal geautomatiseerd. Ground Control Points (GCP’s) zijn niet langer nodig. 3D-gegevens worden onmiddellijk gegenereerd en kunnen visueel worden gecontroleerd met de 3D-kaart. De Explore1 is een echte game changer voor de werven “, zegt Chikashi Shike, Executive Office van Smart Construction Division bij Komatsu.

 

Samen met het Edge RTK basisstation is de Explore1 een onderdeel van Skycatch’s High Precision Package met een zeer krachtige en robuuste onboard computer die de gegevens lokaal verwerkt tot nauwkeurige 3D modellen, zonder afhankelijk te zijn van draadloze communicatie en op eender welke plaats.

 

“De Explore1 demonstreert de DJI strategie om klanten te voorzien van de meest geavanceerde en betrouwbare UAV platformen op de markt die kunnen worden aangepast aan de behoeften van een industrie”, aldus Gašparić Head of Enterprise Partnerships bij DJI. “Onze nauwe samenwerking met Skycatch in dit spannende project heeft geresulteerd in een best-in-class oplossing van software en hardware voor luchtkartering dewelke een echte gamechanger is voor onze klanten als de commerciële drone industrie.

 

Share this: