De DJI Dock 2 is een robuust en betrouwbaar automatisch drone-hangarsysteem, ontworpen om 24/7 te functioneren, ongeacht weersomstandigheden. Het biedt een geïntegreerde en eenvoudige inzetbaarheid met verschillende geavanceerde functies:
1. Automatisering en Cloudbeheer: DJI Dock 2 maakt volledig gebruik van FlightHub 2 voor het programmeren van missies, het creëren en bewerken van vluchtroutes, en het beheren van verzamelde gegevens, allemaal via de cloud.
2. Snelle Oplaadfunctie: Dankzij TEC-airconditioning, die de dronebatterijen koelt, is snelladen mogelijk van 10-90% in slechts 25 minuten, wat zorgt voor minimale stilstandtijd.
3. Duurzaamheid en Weerbestendigheid: De DJI Dock 2 is gebouwd om de elementen te weerstaan met een IP55-beoordeling en operationele temperaturen van -35℃ tot 50℃. Dit zorgt voor betrouwbaarheid onder diverse omstandigheden.
4. Uitgebreide Dekking en Geavanceerde Camerafuncties: De Matrice 30-serie, gehuisvest in de Dock, biedt een vluchttijd van 40 minuten en kan missies en inspecties uitvoeren tot 7 km van de Dock. Deze drones zijn uitgerust met brede, zoom- en thermische camera’s, samen met een laserafstandsmeter voor het vastleggen van gedetailleerde luchtgegevens.
5. Eenvoudige Installatie en Geïntegreerd Ontwerp: De Dock weegt minder dan 105 kg, heeft een kleine voetafdruk van minder dan 1 vierkante meter en vereist alleen grondbevestiging, toegang tot stroom en internet, en snelle configuratie via de DJI RC Plus-afstandsbediening.
6. Upgradebaarheid en Privé-implementatie: DJI Dock 2 is zeer upgradebaar, met cloud-API’s voor ontwikkelaars en systeemintegrators om een aangepaste, privéserver op te zetten. Het beschikt ook over edge computing-uitbreidingssleuven om de operationele efficiëntie verder te verbeteren.
De combinatie van deze kenmerken maakt de DJI Dock 2 een krachtige en industriële oplossing voor geautomatiseerde drone-operaties, geschikt voor een breed scala aan toepassingen en omgevingen.