Aerialsolutions biedt samen met Belgium Drone Service het reinigen op hoogte met behulp van drones aan. De drone beschikt over een aparte pompinstallatie en een tank van 600 liter die tot 200 bar kan aanleveren tot op een hoogte van 100 meter en lagere druk tot op 200 meter hoogte.

Het sproeien met drones was tot voor kort nog verboden, nu het sproeien toegelaten is mits de nodige toelatingen ligt de weg open voor talloze toepassingen zoals het reinigen van zonnepanelen of ramen.

Verder zijn er ook al testen geweest met het blussen van branden met blusschuim en die blijken succesvol. Verdere testen met brandweer en civiele bescherming staan nog op de agenda.

Efficiënter en economischer

Het inzetten van drones voor het reinigen van moeilijk bereikbare plaatsen is veel efficiënter en goedkoper dan traditionele methoden zoals stellingen of schaarliften. Bij sommige structuren zoamls het Antwerpse justitiepaleis zijn deze methoden zelfs ontoereikend.

Veiligheid

Op grotere hoogtes is het altijd een risico om mensen in te schakelen vanwege valgevaar, dit risico wordt met het gebruik van een drone volledig weggenomen. De operator bediend de drone vanop de begane grond en een camera op de drone voorziet de operator van de nodige feedback.

Toepassingen

De sproeidrone kan ingezet worden bij een breed scala aan toepassingen: