“DJI, de bekende dronefabrikant, heeft onlangs de DJI FlyCart 30 gelanceerd, waarmee ze officieel de markt voor dronebezorging betreden. Dit nieuwe model biedt twee bezorgmodi: een cargomodus met een container en een modus met een kraan/winch. De FlyCart 30 is in staat om indrukwekkende ladingen tot wel 30 kg te vervoeren over een maximale afstand van 16 km.
Met zijn X8 multirotorconfiguratie is de DJI FlyCart 30 een krachtige speler in de wereld van dronebezorging. De drone kan zelfs nog verder vliegen, tot wel 28 km, wanneer hij zonder lading wordt gebruikt en is in staat om een maximale snelheid van 20 m/s te bereiken. Dit maakt hem uitermate geschikt voor efficiënte bezorgingen.
Een opvallend kenmerk van de FlyCart 30 is de keuze tussen twee bezorgmethoden. In de container/cargomodus kan de standaard EPP-container een indrukwekkend volume van 70 liter bevatten, met interne afmetingen van ongeveer 573 mm lengte, 412 mm breedte en 306 mm hoogte. De vrachtbox is uitgerust met een gewichts- en zwaartepuntdetectiesysteem om een veilige en stabiele vlucht te waarborgen. Het liersysteem, aan de andere kant, maakt gebruik van een kabelafwerpmethode en biedt zowel automatische als handmatige bedieningsopties. Met een maximale intrekbare gewichtscapaciteit van 40 kg en een maximale afwerplengte van 20 meter, is deze drone klaar voor diverse bezorguitdagingen.
Wat betreft connectiviteit biedt de DJI FlyCart 30 de optie van directe radioverbinding via het O3-transmissiesysteem, maar gebruikers kunnen ook kiezen voor 4G mobiele netwerkconnectiviteit. Veiligheid staat hoog in het vaandel, met een standaard noodparachute om mogelijke noodsituaties aan te pakken.
Hoewel de DJI FlyCart 30 momenteel alleen beschikbaar is in China, wijst deze indrukwekkende drone op een veelbelovende toekomst voor de dronebezorgingsindustrie. Met zijn krachtige specificaties en veelzijdige bezorgopties is hij klaar om de wereld van bezorging te transformeren.”