De DJI MATRICE 300 RTK (M300 RTK) is een krachtig industrieel droneplatform met een geavanceerd vluchtcontrollersysteem, een 6-richtingsdetectie- en positioneringssysteem en een FPV-camera. Ter verbetering van de betrouwbaarheid en veiligheid ondersteunt het platform tevens CSM Radar – een optioneel obstakel detectiecomponent dat bovenop de drone kan worden gemonteerd. Het beschikt over verschillende geavanceerde vluchtfuncties, waaronder 6-richtings detectie en positionering*, AI spotcheck*, Smart Track*, PinPoint*, Location Sharing, Primary Flight Display en nog veel meer. De ingebouwde AirSense zorgt voor detectie van dichtbij zijnde vliegtuigen in het omringende luchtruim om de veiligheid te waarborgen.
Dankzij het ontwerp van het luchtframe heeft het een bescherming tegen indringen van stof en water met beschermingsgraad IP45, conform de internationale IEC 60529-norm. Dankzij zijn ontwerp, het landingsgestel met snelkoppeling en de inklapbare armen kan hij gemakkelijk worden vervoerd, opgeslagen en voor de vlucht worden klaargemaakt. De veiligheidsbakens aan de boven- en onderkant van de drone zorgen ervoor dat de drone ’s nachts of bij weinig licht herkenbaar is.
De hulplichten helpen het visionsysteem om ’s nachts of bij weinig licht beter te functioneren, waardoor de veiligheid van de drone bij het opstijgen, landen en tijdens de vlucht wordt verbeterd.
De M300 RTK is compatibel met veel DJI-gimbals met DGC2.0-aansluiting en ondersteunt een systeem met meerdere gimbals en kan tot drie onafhankelijke gimbals dragen om in de behoeften te kunnen voorzien die met verschillende scenario’s gepaard gaan.
De Matrice 300 RTK is uitgerust met verschillende uitbreidingspoorten voor bredere toepassingen. Het heeft een ingebouwde RTK-module, die nauwkeurigere data voor plaatsbepaling biedt.
Een geavanceerd energiebeheersysteem samen met dubbele accu’s zorgen voor de stroomvoorziening en verbeteren de vlieg veiligheid. Zonder payload heeft de M300 RTK een vliegtijd van maximaal 55 minuten.

De vluchtcontroller biedt een veilige en betrouwbare vliegervaring. Een vluchtrecorder slaat de kritische gegevens van elke vlucht op. Dubbele IMU’s en barometers zorgen voor extra redundantie. De drone kan op extreem lage hoogte zweven en vliegen, is geschikt voor binnengebruik en is voorzien van 6-richtings obstakeldetectie en visuele positioneringsfuncties. Het ingebouwde AirSense systeem waarschuwt u voor vliegtuigen in het omringende luchtruim om de veiligheid te garanderen. De veiligheidsbakens aan de boven- en onderkant van de drone zorgen ervoor dat de drone ’s nachts of bij weinig licht herkenbaar is. De hulplichten helpen het zichtsysteem om ’s nachts of bij weinig licht beter te functioneren, waardoor de veiligheid van de drone bij het opstijgen, landen en tijdens de vlucht wordt verbeterd. Het ontwerp van het luchtframe geeft de drone een IP45 beschermingsgraad, in overeenstemming met de internationale IEC 60529-standaard.

De DJI M300 RTK wordt aangedreven door een nieuw ontworpen software- en hardwareplatform en beschikt over meerdere intelligente functies. Met de H20-serie ondersteunt de M300 RTK AI-spotcheck om tijdens de vlucht foto’s te maken voor Demo Flight, veilig als Flight Mission en de drone kan automatisch op dezelfde positie foto’s maken bij elke Flight Mission die wordt uitgevoerd. PinPoint stelt gebruikers in staat om vaste onderwerpen te markeren en in real time de locatie te delen. Smart Track wordt gebruikt om autonoom onderwerpen te identificeren en mobiele onderwerpen bij te houden. Dankzij de automatische zoom is het onderwerp in de juiste grootte gecentreerd en deelt het zijn locatie in real time. Een nieuw Primary Flight Display geeft de noodzakelijke vluchtstatus duidelijk en visueel weer in de FPV-weergave, met als doel de vliegveiligheid en -efficiëntie van de gebruiker te garanderen.

De DJI Smart Controller Enterprise (hierna ‘Smart Controller’ genoemd) beschikt over OCUSYNCTM Enterprise-technologie, waarmee vliegtuigen kunnen worden bestuurd die deze technologie ondersteunen, en geeft live HD-beeld via de camera van de drone. Het kan beeldgegevens verzenden op afstanden van tot 15 km en wordt geleverd met een aantal drone- en gimbalbesturingen, evenals enkele aanpasbare knoppen. Het ingebouwde 5,5-inch, 1000 cd/m² scherm met hoge helderheid heeft een resolutie van 1920×1080 pixels en een Android-systeem met meerdere functies, zoals Bluetooth en GNSS. Het scherm kan niet alleen verbinding maken met wifi, het is ook compatibel met andere mobiele apparaten, wat flexibeler gebruik mogelijk maakt. Er is een HDMI-poort beschikbaar voor HD-beelden en video-uitvoer.

Het transmissiesysteem ondersteunt 2,4 GHz en 5,8 GHz om een betrouwbaardere verbinding te garanderen in omgevingen die gevoelig zijn voor signaalinterferentie. De AES-256-codering houdt uw gegevensoverdracht veilig, zodat u er zeker van kunt zijn dat uw kritieke informatie veilig blijft.*

Het TimeSync-systeem lijnt in microseconden continu de vluchtcontroller, de camera, de GNSS-module en de accessoires aan boord uit via de Payload SDK of Onboard SDK. Het voldoet aan de eisen van SDK-ontwikkelaars op het gebied van tijdsprecisie.

Een geavanceerd energiemanagementsysteem zorgt samen met dubbele accu’s voor de stroomvoorziening en verhoogt de vliegveiligheid. Zonder lading heeft de drone een vliegtijd van maximaal 55 minuten. De accu’s kunnen worden vervangen terwijl de drone niet wordt uitgeschakeld, waardoor deze non-stop en continu in bedrijf kan blijven.

De camera-unit werkt onafhankelijk van de beeldprocessor, zodat u de flexibiliteit heeft om het perfecte gimbal- en camerasysteem te kiezen (inclusief ZENMUSETM XT2/XT S**/Z30/H20, en H20T) voor elk van uw toepassingen. Dit betekent dat u, ongeacht welke camera u kiest, dezelfde krachtige ondersteuning bij de verwerking heeft. De M300 RTK maakt configuraties met meerdere ladingen mogelijk. Het ondersteunt een opwaartse gimbal, een enkele neerwaartse gimbal, dubbele neerwaartse gimbal, of een opwaartse gimbal plus een neerwaartse gimbal.

De drone is uitgerust met vele uitbreidingspoorten voor meer toepassingen. De drone heeft een ingebouwde RTK-module, wat zorgt voor nauwkeuriger koersgegevens voor de plaatsbepaling. Nauwkeurigere positioneringsgegevens kunnen worden bereikt bij gebruik van een DJI D-RTK 2 High Precision GNSS Mobile Station.