professionele drone DJI M300

Het paradepaardje van DJI is ongetwijfeld de DJI Matrice 300 RTK, geen rechtstreekse opvolger voor de M200 maar wel een grotere broer in de familie.

Flighttime

Met een vliegtijd van 55 minuten zonder payload en een reikwijdte van 8km (CE) staat DJI met de M300 stevig voor op de concurrentie.

DJI M300 Flighttime

IP45 rating

Alle kritische onderdelen zoals de ESC speedcontrollers zijn nu in de waterdichte body ondergebracht zodat zich geen problemen meer kunnen voordoen met water infiltratie zoals het geval was bij de DJI M200 met als gevolg dat de elektronica in de ESC ging corroderen.

Redundantie

De Matrice 300 is uitgerust met een heleboel technische snufjes om falen van elektronische componenten te voorkomen, waaronder dual IMU’s, dual barometers, dual RTK antennes, dual kompas, dual intelligent batteries en last but not least: Three-propeller Emergency Landing, de DJI M300 zal bij motoruitval de resterende drie motoren zo aansturen dat het toestel om zijn eigen as zal spinnen maar toch bestuurbaar blijft. Dat wil zeggen dat de hoogte kan behouden worden en men naar een veilige plaats kan navigeren om een noodlanding te maken.

Obstakel detectie

De DJI M300RTK beschikt over 6 paar vision sensoren voor het gedrag van het toestel te monitoren en corrigeren alsook voor het waarnemen en ontwijken van obstakels. Naast deze vision sensoren zijn er nog 6 ToF time-of-flight sensoren aanwezig die ‘s nachts of in low light condities kunnen detecteren, ze dienen tevens als backup moesten de vision sensoren het laten afweten.

Payload

Naast de extra wide FPV camera kunnen er nog 3 extra payloads voorzien worden waarvan 2 met video feed en bvb 1 met een spotlight of speaker. De DJI Zenmuse H20 en de H20T combineren meerdere sensoren in 1 payload. De H20 is een 23x zoom camera met een 20MP sensor aan boord. Hiernaast zit er nog een 12MP wide camera die gebruikt kan worden om te schakelen tussen zoom en wide beeld voor een overzicht en een laser range finder om een exacte afstand tot een bepaald punt te meten of om de exacte geo locatie te weten van een punt.

De DJI Zenmuse H20T voegt hier nog een 640 x 512 pixels warmte camera aan toe die met een 13,5 mm lens.

Verder zijn er nog 3rd party payloads in ontwikkeling en de payloads die voorzien zijn van de DJI Skyport zijn ook compatibel.