DJI is een Chinees bedrijf, wereldleider in de productie van recreatieve, professionele en zakelijke drones, opgericht in 2006 door Frank Wang in de stad Shenzhen.

 

Samenvatting

1 Geschiedenis

2 Presentatie

3 producten

3.1 Phantom

3.2 Mavic

3.3 Inspire

3.4 Goggles

3.5 Actiecamera

4 Lobbyactiviteiten

4.1 In de Verenigde Staten

4.2 In Frankrijk

 

Geschiedenis

Het bedrijf werd in 2006 opgericht door Frank Wang (Wang Tao, 汪 滔). Geboren in Hangzhou, Zhejiang, schreef hij zich in 2003 in aan de Hong Kong University of Science and Technology. Hij maakte deel uit van het universiteitsteam dat deelnam aan ABU Robocon, een universitaire robotwedstrijd, en won de derde prijs.

 

Frank Wang bouwde zijn eerste prototypes in zijn slaapkamer en verkocht de componenten ervan aan Chinese universiteiten en energiebedrijven. Hij gebruikte zijn inkomen om zich te vestigen in het industriële centrum van Shenzhen en nam in 2006 een van zijn eerste werknemers in dienst. Het bedrijf had aanvankelijk het moeilijk, met een hoog verloop onder de werknemers. Het bedrijf verkocht in deze periode weinig componenten. Het bedrijf krijgt financiële steun van Wang’s familievriend, Lu Di, die $ 90.000 heeft verstrekt en de financiën van het bedrijf heeft beheerd. In 2009 hebben componenten van DJI een team in staat gesteld om met succes een drone rond de top van Everest te vliegen.

 

In 2010 huurde Frank Wang een middelbare schoolvriendin, Swift Xie Jia, in om de marketing van het bedrijf te leiden. DJI begint markten buiten China aan te spreken. In 2011 ontmoette Wang Colin Guinn op een beurs. Samen richtten ze DJI North America op, een dochteronderneming gespecialiseerd in de verkoop van grootschalige drones.

 

Het Phantom-model, uitgebracht in 2010, was een commercieel succes. Het stond aan de wieg van een conflict tussen Colin Guinn en Frank Wang. In 2010 deed Wang een uitkoopbod aan Guinn, dat deze weigerde. Aan het einde van het jaar verbood DJI alle werknemers in zijn Noord-Amerikaanse filiaal de toegang tot hun e-mailaccounts en was het bezig met het sluiten van de activiteiten van het filiaal. Colin Guinn klaagde DJI aan en de zaak werd buiten de rechtbank afgehandeld.

 

In 2015 is de toevoeging van een geïntegreerde camera waarmee beelden live kunnen worden uitgezonden, een opmerkelijke innovatie. DJI wordt dan het grootste dronebedrijf voor consumenten ter wereld. In hetzelfde jaar wordt de eerste editie van de RoboMaster Robotics-wedstrijd georganiseerd door het bedrijf, een jaarlijks internationaal robotgevechtstoernooi, gehouden in het Shenzhen Bay-sportcentrum.

 

In januari 2020 kondigde het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Zaken aan dat het van plan is om ongeveer 800 drones op de grond te immobiliseren, die het gebruikte voor de bescherming van dieren in het wild en infrastructuurbewaking. Vanaf maart 2020 heeft DJI bijna 77% van de Amerikaanse dronemarkt voor consumenten in handen, en geen enkel ander bedrijf meer dan 4% .

Presentatie

Da Jiang Innovation (DJI), is een specialist in het vervaardigen van recreatieve drones, uitgerust met camera’s (Gopro voor zijn eerste modellen) voor luchtopnames. Het bedrijf is de wereldleider in deze bedrijfssector voor vrijetijdsdrones.

 

De 12 belangrijkste drone-reeksen zijn: DJI Phantom, DJI Inspire en DJI Mavic

Daarnaast produceert het verschillende accessoires voor zijn drones zoals camerabevestigingsmiddelen, batterij, propeller, enz.

Het produceert ook camerastabilisatoren (DJI Ronin), smartphonestabilisatoren (DJI Osmo Mobile) en gestabiliseerde camera’s (DJI Osmo Pocket; DJI Osmo Action).

Producten

Phantom 4 Pro

De fabrikant DJI heeft een reeks drones ontwikkeld genaamd Phantom. De Phantom 4 pro V2.0 is de meest uitgebreide versie van DJI. Het heeft een camera met een 1 inch 20 megapixel sensor. Het heeft obstakeldetectie in 5 richtingen. Het kan schieten in 4K en 60 frames per seconde (fps). Het is gemaakt van titanium en magnesiumlegering. De vliegtijd wordt geschat op 30 minuten. Op de afstandsbediening die bij de drone wordt geleverd, zit een 5,5 inch 1080p scherm. Er zijn veel modi in het systeem geïntegreerd: met de “Draw” -modus kunt u een traject op het bedieningsscherm tekenen zodat de piloot zich kan concentreren op de kadrering van de camera. De “Active Track” -modus stelt de drone in staat om automatisch een doelwit te volgen, zelfs als het beweegt. In de “TapFly” -modus kun je met het touchscreen een richting kiezen die de drone dan zal volgen. De “Return-to-Home” -modus stelt de drone in staat om zelf het retourpad te kiezen en zelfstandig terug te keren naar de startlocatie wanneer de joystick en de drone niet langer gekoppeld zijn. Met de “Gesture” -modus kan de gebruiker, zonder afstandsbediening, een selfie maken door zijn armen op te heffen

 

Mavic

De Mavic Pro, uitgebracht in 2016, was de eerste in de Mavic-serie. De drone werd beschouwd als een van de eerste aangepaste drones op de markt, die 4K-video kon opnemen, met een vliegbereik van 7 km en een vliegtijd van 27 minuten. In 2017 kondigde DJI echter de Mavic Pro Platinum aan, die werd geleverd met een langere vliegtijd (30 minuten), dankzij een verbeterde motor en prestaties, en opnieuw ontworpen propellers, waardoor de Mavic beide sneller werd. en efficiënter.

 

Mavic Air

 

De DJI Mavic Air, gepresenteerd op 23 januari 2018, is de eerste van een nieuwe reeks Mavic, halverwege tussen de Spark en de Mavic Pro. Het is in staat om video’s op te nemen in 4K met 30 frames per seconde en foto’s in 12 megapixels. De Mavic Air heeft 3-assige stabilisatie en een 25 mm lens. Het heeft ook een SmartCapture-functie, een obstakeldetectiesysteem in drie richtingen (voor, achter en onder) en een maximale vliegtijd van 21 minuten.

 

Mavic 2

 

DJI kondigde in augustus 2018 de Mavic 2 Pro en de Mavic 2 Zoom16 aan. Beide drones bestonden uit 10 obstakelvermijdingssensoren van alle kanten en een maximale vliegtijd van 31 minuten. Beide drones konden ook 4K-video’s opnemen met 30 FPS. De Mavic 2 Zoom heeft een 2x optische zoom en beschikt ook over een 12 megapixel camera. De Mavic 2 Pro heeft een Hasselblad-camera en de Hyper Timelapse-functie.

 

Mavic Mini

 

DJI kondigde op 30 oktober 2019 de Mavic Mini aan als vervanging voor de nu stopgezette DJI Spark en positioneert hem als een camera-drone voor beginners. De camera is op een drie-assige cardanische ophanging en heeft een 12 MP-sensor die 2,7K-video kan maken met 30 FPS. De Mavic Mini deelt vergelijkbare ontwerpkenmerken met de Mavic Pro- en Mavic 2-serie, hoewel opmerkelijk vanwege zijn draagbaarheid en kleine totale omvang.

 

Mavic Air 2

 

Aangekondigd en uitgebracht op 28 april 2020, is het de vervanging voor de eerste generatie Mavic Air. Het heeft veel verbeteringen, zoals een nieuwe camera die foto’s kan maken in 48 MP en kan schieten in 4K met 60 fps. De Mavic Air 2 heeft een iets grotere structuur en 140 gram meer dan het oude model. De drone kan 34 minuten vliegen en heeft een bereik van 10 kilometer. Bruikbaar met de “DJI Fly” -applicatie, het is uitgerust met een nieuwe massieve radiobesturing maar krachtiger in de batterij.

 

DJI Inspire 2

De Inspire-serie is bedoeld voor beeldprofessionals. Het meest uitgebreide model is de DJI Inspire 2. Hij is gemaakt van een legering van magnesium en aluminium, maar blijft toch robuust. Hij accelereert in 4 seconden van 0 km / u naar 80 km / u en heeft een topsnelheid van 108 km / u. Het is mogelijk om de originele sensor te vervangen: de Zenmuse X4S (een sensor van één inch met een dynamisch bereik van 11,6 stops en een brandpuntsafstand van 24 mm.) Om deze te vervangen door de Zenmuse X5S.17 De DJI Inspire 2 heeft de capaciteit om 2 batterijen te vervoeren tijdens de vlucht, wat het een vliegautonomie geeft van 22 minuten18. De Inspire 1 en 2 zijn compatibel met Elistair tether stations dankzij Air Modules voor onbeperkte vluchten.

 

FPV bril

DJI heeft de release aangekondigd van zijn immersion headset gepland voor 20 mei 2017. Deze kan worden gebruikt met de volgende generatie drones van DJI, Phantom 4, Mavic Pro en Inspire 2. De headset is uitgerust met OcuSync-technologie die maakt draadloze verbinding met de Mavic Pro mogelijk. Daarnaast kunnen er twee headsets worden aangesloten op dezelfde Mavic Pro. De FPV-headset (First Person View) heeft een gyroscoop en een versnellingsmeter waarmee de piloot de cardanische ophanging kan besturen met hoofdbewegingen. Een oppervlak van de helm is voelbaar zodat de piloot een pilootmodus kan starten of de instellingen van het apparaat kan wijzigen. De DJI Goggles heeft twee 5 inch schermen en Full HD-definitie. De autonomie van de headset is 6 uur. De weergave bij het besturen van dichtbij is 1080p bij 30 fps en 720p bij 60 fps bij ver weg vliegen. De in de helm geïntegreerde vliegvleugelmodus simuleert de vliegroutes van een vliegtuig. Om het besturen te vergemakkelijken, geeft deze pilootmodus de gebruiker toegang tot een voorspelling van het traject van de drone20,21.

 

Actiecamera

DJI heeft de release aangekondigd van zijn actiecamera genaamd DJI Osmo Action. Aangekondigd op 15 mei 201922, is deze camera competitiever dan de Gopro en omvat daarom zowel 4K UHD als HDR. Het zal te koop zijn vanaf 22 mei 2019.

 

Lobbyactiviteiten

In Amerika

Volgens het Center for Responsive Politics bedroegen de lobbykosten van DJI in de Verenigde Staten in 2019 $ 680.000.

 

In Frankrijk

DJI verklaart tegenover de Hoge Autoriteit voor de transparantie van het openbare leven lobbyactiviteiten in Frankrijk uit te oefenen voor een bedrag dat in 2018 niet hoger is dan 200.000 euro.