De Multinnov indoor drone is één van de weinige professionele drones voor indoor inspecties in besloten ruimtes, de drone geraakt ook op plaatsen waar een conventionele drone niet bij kan zonder schade aan te richten aan de propellers of de asset zelf, bijvoorbeeld tussen pijpleidingen of racks.

De beschermende kooi van de Multinnov drone zit volledig om de drone gebouwd zodat de drone steeds stabiel blijft als deze tegen obstakels aanvliegt. De beschermende kooi meet 380mm waardoor de Multinnov drone door de meeste standaard mangaten kan gemaneuvreerd worden.

Met de Multinnov drone kan men perfect vliegen in complete duisternis, hiervoor zijn er boven- voor- en onderaan hoge capaciteits LEDs voorzien met een totaal van 12000 lumen om te kunnen navigeren in ruimten waar geen verlichting is voorzien. De lichtsterkte kan vanaf de besturing geregeld worden.

De RGB camera beschikt over 4K @ 30fps FHD video. De beelden van de RGB camera worden in real time doorgestuurd naar het grondstation van de piloot en cameraman.

De Multinnov drone is spatwater dicht en stofdicht en kan temperaturen aan van 0°C tem 50°C tijdens indoor drone inspecties.

indoor drone inspectie
Indoor inspectie van een 70 meter lang inlaatkanaal bij Arcelor Mittal Gent, dit kanaal werd voor het eerst in 50 jaar geïnspecteerd. Stellingen plaatsen binnenin was zo goed als onmogelijk vanwege de complexe structuur en was hierdoor ook veel te duur. Deze inspectie nam 6u tijd in beslag en werd uitgevoerd met een drone die speciaal ontworpen is voor indoor inspecties.
indoor drone